Vívó-vb - Három magyar a főtáblán női tőrben

Sport, 2022.07.16

A négy magyar közül három feljutott a főtáblára női tőrben a vívók kairói világbajnokságának második napján.

A szombat délelőtti selejtezőben a 120 tagú mezőnyből a világranglistán elfoglalt helyezése alapján kiemelt 16 legjobbnak még nem kellett vívnia, de közöttük nem volt magyar.

A csoportkört, melyben az asszók öt találatig tartottak, Kondricz Kata hibátlanul, hat győzelemmel fejezte be, Pásztor Flóra pedig öt ellenfelét múlta felül és egytől kapott ki. Ezzel a teljesítménnyel mindketten csatlakoztak a kiemeltekhez a legjobb 64 között.

Lupkovics Dóra négy párharcot nyert és kettőt veszített el, Pöltz Anna pedig 3/3-mal zárt. Utóbbi aztán a direktkieséses szakaszban, amelyben egy 15 tusra menő asszót kellett megnyerni, 15-7-re verte a mexikói Victoria Maria Isabel Meza Oceguerát, így ő is főtáblás lett, Lupkovics viszont 15-12-re kikapott az ukrán Olga Sopittól, és a 67. helyen végzett - a vb eredményközlője szerint.
Szombat délután lesz a férfi párbajtőr kvalifikációja. A magyarok közül Andrásfi Tibor és Nagy Dávid lép pástra, a vb-címvédő, olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely és Koch Máté kiemelt.

A két szakág érmekért zajló küzdelmeit kedden rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!