Vívó-vb - Két továbbjutó, két kieső férfi párbajtőrben

Sport, 2022.07.19

Siklósi Gergely és Koch Máté továbbjutott az első fordulóból a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében, a kairói vívó-világbajnokságon, Nagy Dávid és Andrásfi Tibor viszont kiesett.

A címvédő és tavaly olimpiai ezüstérmes Siklósi ráijesztett a magyar táborra, először azzal, hogy sokáig nem tudott előnyt kiharcolni Fajzulla Alimovval szemben, másodszor pedig azzal, hogy miután 8-5-re, majd 11-8-ra meglépett "hagyta" felzárkózni üzbég ellenfelét. Alimov hat másodperccel a vége előtt 11-10-re alakította az állást, kettővel később pedig egyenlített. A ráadásban Siklósinál volt a kedvezmény, ennek ellenére ment előre és egy határozott akciót lezárva sikerült megszúrnia ellenfelét.

A kiemeltként hozzá hasonlóan ugyancsak a főtáblán kezdő Koch Máté - pár perccel korábban - jó darabig nem találta a fogást az amerikai Yeisser Ramirezen, és csak az utolsó percben tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. Mellette pár méterre vívott Nagy Dávid, akinek Jamada Maszaru személyében erősebb ellenfél jutott. A japán tavaly csapattársaival aranyérmet nyert a tokiói játékokon, és most is bizonyította, hogy magas szinten képes koncentrálni, ha szükséges. Az egyszerre zajló két magyar érdekeltségű asszó bő negyven másodperccel a vége előtt egyformán 8-8-ra állt, csak míg Koch akkor pillanatok alatt 11-8-ra elhúzott és onnan már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből, addig Nagyot Jamada megszúrta, majd megint a japán volt pontosabb. Emiatt a magyar párbajtőrözőnek sietnie kellett, ami újabb Jamada-tusokat eredményezett.

Elsőként Andrásfi Tibor lépett pástra, Volodimir Sztankevics ellen 2-6-ról visszazárkózott, majd 8-8-nál is döntetlenre állt, de utána a csörtét lezáró együttes találatig csak az ukrán adott tust.


Eredmények:

a 64 között:
Siklósi Gergely-Fajzulla Alimov (üzbég) 12-11
Koch Máté-Yeisser Ramirez (amerikai) 14-11
Jamada Maszaru (japán)-Nagy Dávid 14-10
Volodimir Sztankevics (ukrán)-Andrásfi Tibor 15-9
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!