Vívó-vb - Mindegyik magyar főtáblás a férfi párbajtőrben

Sport, 2022.07.16

Mind a négy magyar ott lesz a főtáblán a férfi párbajtőrben a vívók kairói világbajnokságán.

A 194 fős mezőnynek szombat délután rendezték a selejtezőt, melyben világranglistás helyezése alapján a legjobb 16 párbajtőröző - köztük a címvédő és olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, illetve Koch Máté - nem vívott.

A kvalifikációban így két magyar volt érdekelt: csoportjában Andrásfi Tibor hat győzelmet aratott, ezzel - 15 társával együtt - közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez, míg Nagy Dávid négy sikeres asszója mellé két vereséget is begyűjtött, emiatt rá két további, direktkieséses asszó várt. Elsőre simán, 15-9-re verte a szaúdi Halifah Alomairit, majd a 2015-ben vb-bronzérmes dán Patrick Jörgensent is magabiztosan, ugyancsak 15-9-re múlta felül - a vb eredményközlője alapján.

A nap során korábban a női tőrözők között Kondricz Kata, Pásztor Flóra és Pöltz Anna biztosította helyét a 64-es táblán. Lupkovics Dóra kiesett.

A két szakág érmekért zajló küzdelmeit kedden rendezik.

Vasárnap a női kardozók és a férfi tőrözők lépnek pástra. A magyarok közül előbbiben Battai Sugár, Katona Renáta és Szűcs Luca lesz érdekelt - Pusztai Liza kiemelt -, utóbbiban Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András és Szemes Gergő vív a 64 közé kerülésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!