Vívó-vb - Mindkét magyar főtáblás a 16 között férfi tőrben

Sport, 2022.07.20

A főtáblára jutott két magyar férfi tőröző megnyerte első két mérkőzését, ezzel a legjobb 16 közé jutott a kairói vívó-világbajnokságon.

Szemes Gergő a brazil Guillherme Toldo ellen fokról fokra építette ki az előnyét, így az asszó vége felé már csak arra kellett ügyelnie, hogy ellenfele ne kapjon lábra. Ezt taktikus és okos vívással sikerült is elérnie. A következő ellenfele Maximilien Chastanet volt, aki egyéniben bronz-, a francia csapattal pedig ezüstérmet nyert az idei Európa-bajnokságon. A magyar vívó azonban nem ijedt meg tőle, sőt, továbbra is nagyon bátran és, ami fontosabb, pontosan vívott, így némi meglepetésre négytusos győzelmet aratott.

Szemes az idén már azzal felhívta magára a figyelmet, hogy április végén bronzérmet nyert a plovdivi világkupán. Ez előtt 17 éve nem volt magyar dobogós ebben a szakágban vk-n.

Dósa Dániel két hongkongit búcsúztatott. Az első fordulóban lehengerlően vívott, 12-2-nél, amikor még másfél perc sem telt el, Jeung Csi Ka combizomsérülést szenvedett, ápolni kellett. A folytatásra később fel tudott állni a pástra, de hamar véget ért a mérkőzés. Másodjára komolyabb küzdelemre kényszerült a magyar tőröző, de fordulatos és feszült, sok vitát hozó mérkőzésen két tussal nyerni tudott Csoj Csun Jin Rjan ellen.


Eredmények:

a 64 között:
Szemes Gergő-Guillherme Toldo (brazil) 15-10
Dósa Dániel-Jeung Csi Ka (hongkongi) 15-4

a 32 között:
Szemes-Maximilien Chastanet (francia) 15-11
Dósa-Csoj Csun Jin Rjan (hongkongi) 15-13
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!