Vívó-vb - Nem minden igényt kielégítő szervezés

Sport, 2022.07.18

A selejtezőkkel már három napja elkezdődött a kairói vívó-világbajnokság, de a szervezők még mindig "késésben vannak", amennyiben szándékukban áll a versenyek lebonyolításán túl az egyéb feltételeket is biztosítani.

Ennek ellentmondani látszik, hogy a sajtó számára nem jelöltek ki külön helyiséget, a lelátóra pedig pár asztalt helyeztek fel csupán, de konnektorokat, hosszabbítókat nem telepítettek hozzájuk.

A hétfőtől kezdődő éremcsatározásokra befutó újságírói csoport - mintegy tíz fő - reggel várakozásra kényszerült, mert az akkreditáció intézői nem érkeztek meg. Később a közlekedésre fogták a késésüket, majd nem tudtak arra a kérdésre válaszolni, hogy merre van a sajtóterem. A "sajtótribünön" tapasztalható nehézségek végül barkácsmódszerekkel oldódtak meg, korántsem megnyugtatóan.

A mintegy húszezer néző befogadására alkalmas csarnokban egyébként a szervezők nem alakítottak ki vegyes zónát, így "hivatalos formában" nehéz kapcsolatba lépni a versenyzőkkel.

Pozitívum ugyanakkor, hogy a szállodák és a versenyhelyszín között a közlekedés - az első tapasztalatok alapján - megoldott, és a kinti nagy meleg sem érződik a teremben.

A vb hivatalos szereplői Covid-gyorsteszten esnek át érkezéskor, negatív eredmény esetén zöld karszalagot kapnak. A buszokon, versenyhelyszínen a maszk viselése - elvileg - kötelező, de ezt senki sem ellenőrzi, mint ahogy a karszalag meglétét sem...
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!