Vívó-vb - Olimpiai bajnokot legyőzve negyeddöntős a tőröző Szemes Gergő

Sport, 2022.07.20

Szemes Gergő nagy bravúrral, Rio olimpiai bajnokát, Tokió ezüstérmesét legyőzve bejutott a legjobb nyolc közé a kairói vívó-világbajnokság férfi tőr egyéni versenyében.

Az első két mérkőzésén is nagyon taktikusan, nyugodtan vívó 19 éves magyar a harmadik körben az olasz Daniele Garozzóval találkozott, aki egyéniben egyszer, csapatban pedig már háromszor nyert olimpiát. Egy darabig érvényesítette is a papírformát, 3-0-ra, majd 7-3-ra elhúzott, de aztán fáradni kezdett. Egyre többet igazgatta szerelését, ezzel sem tudta azonban megakadályozni, hogy Szemes egyenlítsen. 10-10-nél az oldalát fogta, ápolást kért, de a kényszerszünet sem ingatta meg a nyugodtan várakozó magyar tőrözőt, aki 12-12 után koncentráltabbnak bizonyult ellenfelénél, az ekkor már a lábfejét tapogató olasznál. Végül háromtusos magyar siker született, és ekkor már Szemes sem fogta vissza magát, boldogan vette tudomásul, hogy sikerült búcsúztatnia a jóval esélyesebb Garozzót.

A másik magyar nyolcaddöntősnek is nehéz ellenfél jutott, Dósa Dániel a Tokióban bronzérmes Alexander Choupenitchcsel vívott. A cseh, aki régóta az elit tagja, hatékonyabb volt, és hét találat különbséggel nyert.


Eredmények:

a 64 között:
Szemes Gergő-Guillherme Toldo (brazil) 15-10
Dósa Dániel-Jeung Csi Ka (hongkongi) 15-4

a 32 között:
Szemes-Maximilien Chastanet (francia) 15-11
Dósa-Csoj Csun Jin Rjan (hongkongi) 15-13

a 16 között:
Szemes-Daniele Garozzo (olasz) 15-12
Alexander Choupenitch (cseh)-Dósa 15-8
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!