Vívó-vb - Siklósi: ha kevésbé bátran vívok, nem vagyok világbajnok

Sport, 2019.07.23

A párbajtőröző Siklósi Gergely szerint bátor vívása hozta meg a fordítást és ezzel az aranyérmet a pénteki fináléban a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A BHSE 21 éves párbajtőrözője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden kiemelte: édesapja születésnapján sikerült nyernie, ráadásul hazai környezetben.

"Nagyon meseszerű ez a történet, nem álmodtam ilyenekről, csak úgy jött az egész. Az egyik legszebb nap volt eddig az életemben" - fogalmazott Siklósi. Rámutatott: előtte Imre Géza nyert aranyérmet férfi párbajtőrben, aki pedig 40 esztendős volt a sikerénél. Mint mondta, a legtöbb vívó álmodik róla, hogy hazai páston nyerjen világbajnokságot, ő viszont el sem tudta képzelni, hogy családja és mintegy ötezer szurkoló előtt sikerül neki.

Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie, és az orosz 13-10-es előnyénél azt mondta magának: ez az egy lehetősége lesz hazai vb-t nyerni.

"Tudtam, hogy meg kell lepnem az ellenfelet, váratlant kell húznom. Nem gondolkoztam túl sokat, ilyenkor nem is szabad, hiszen amikor az ember elkezdi magában lejátszani a történteket, akkor lehet, hogy a következő pillanatban nem meri elindítani a támadást. Ha kevésbé bátran vívok, akkor nem vagyok világbajnok" - fejtette ki. Hozzátette: sokat számít az előzetes videoelemzés és a mentális felkészülés, de leginkább fejben dől el egy asszó, azon múlik, hogy el tudja-e képzelni, mi fog történni.

"Ha meg tudom valósítani a páston is, amit kigondoltam, akkor akár 12-0-s sorozatra is képes vagyok - utalt az elődöntős fordítására a csapatban 2016-ban olimpiai ezüstérmes Andrea Santarelli ellen. - Tudtam, hogy ha baj van, akkor arra tudok reagálni, felkészültem erre az eshetőségre is."

Felidézte, januárban műtötték a kezét, így rohamosan kellett felépülnie a vb-szereplés kezdetére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!