Vívó-vk - Ezüstérmet nyert és kvótás helyen áll a női kardcsapat

Sport, 2019.12.16

A magyar csapat kiemelkedően szerepelve, a második helyen végzett a női kardozók Salt Lake Cityben rendezett világkupaversenyén, amelyet követően olimpiai kvótás helyen áll a világranglistán.

A magyar szövetség honlapja szerint a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Battai Sugár összeállítású kvartett egészen a fináléig nagyszerűen teljesített. A nyolcaddöntőben a spanyolokat 45-29-re győzte le, majd a negyeddöntőben a rangsorban eddig második Dél-Koreát is magabiztosan, 45-35-re verte.

A négy között kisebb meglepetésre az ukránok következtek, akik korábban egy tussal verték a ranglistavezető oroszokat. Mártonék a hatszoros egyéni világbajnok Olga Harlannal felálló rivális ellen szinte végig stabilan vívtak, a végén pedig Pusztai 38-40-ről fordított és a csapat 45-42-re nyert.

A fináléra már nem sikerült újra felszívnia magát a válogatottnak, 45-25-re kikapott a franciáktól és ezüstérmet nyert az amerikai versenyen. A szakágnak még két világkupaversenyt rendeznek majd jövőre az olimpiai kvalifikációs sorozatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!