Vizes Eb - Kapás arany-, Hosszú ezüstérmes női 200 méter pillangón

Sport, 2021.05.20

Kapás Boglárka arany-, Hosszú Katinka pedig ezüstérmet nyert csütörtökön női 200 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Kapás, a szám címvédője és világbajnoka 50 méternél harmadikként, a táv felénél másodikként, 150-nél pedig már elsőként fordult, és végül nagy fölénnyel, 2:06.50 perces egyéni csúccsal végzett az élen, korábbi legjobbján 28 századmásodpercet faragva.

"Titkon reméltem egy egyéni csúcsot, ez sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok - értékelte úszását az M4 Sportnak. - Az első százon nem mertem nagyon elbízni magam, a harmadikon viszont, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz, úgy gondoltam, ezt már nem fogom hagyni" - mondta.

Hozzátette, azt gyakorolja, hogy mindenre tudjon reagálni, ugyanakkor megjegyezte, hogy Európán kívül vannak többen, akik jó időre képesek, ezért az olimpia érdekesebb lesz.

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 pillangón háromszoros vb-bronzérmes Hosszú a fordulóknál nem volt dobogós pozícióban, de remekül hajrázott, és 2:08.14-gyel lett második.

"Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, az valószínűleg jobb taktika lett volna. Mentem Bogival az elején, tudtam, hogy a második százon ő nagyon erősen fog úszni, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam ezt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem, hogy mindent sikerült volna kiúsznom magamból" - mondta.

A bronzérmet az orosz Szvetlana Csimrova harcolta ki.

A magyarok kilenc éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett.


Eredmények:

női 200 m pillangó, Európa-bajnok:

----------------------------------
Kapás Boglárka 2:06.50 perc
2. Hosszú Katinka 2:08.14
3. Szvetlana Csimrova (Oroszország) 2:08.55
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!