Vizes Eb - Milák nagyszerű idővel aranyérmes, Kenderesi harmadik 200 méter pillangón

Sport, 2021.05.19

Milák Kristóf minden idők második legjobb eredményével nyert, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett férfi 200 méter pillangón a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A szám címvédője 1:51.10 perces eredménnyel csapott célba, ennél a sportág történetében csak ő maga úszott gyorsabban, a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon felállított 1:50.73-as világcsúcsa alkalmával.

A 2016-os riói olimpián bronzérmes Kenderesi nagy hajrával, 1:54.43-as idővel lett harmadik.

A keddi elődöntőben Kenderesi meglepetésre legyőzte Milákot, ráadásul olyan idővel (1:54.37), amire két éve nem volt képes. A fináléban Milák kezdett óriási lendülettel - 50 méteren világcsúcsának részidején belül volt -, de 100-nál az olasz Federico Burdisso beérte, mindössze két századra csökkent kettejük között a különbség. Az utoló 50-re fordulva Miláknak már több mint egy másodperc előnye volt, Kenderesi viszont csak negyedik helyen tempózott ekkor. A Honvéd klasszisa szinte hihetetlen, 29.34-es utolsó 50-et jött, ehhez a "legközelebb" Kenderesi járt 30.09-cel, aminek köszönhetően előbbi saját világcsúcsára is veszélyes volt, utóbbi pedig bronzérmet szerzett.

Milák Kristóf az M4 Sport kamerája előtt azt mondta, a verseny előtt kicsit rosszul érezte magát, de általában ilyenkor ússza a legjobb időket, ez pedig most sem történt másképp. Hozzátette, figyelt a technikai elemek betartására, a végén pedig segített neki a hajrában, hogy az utolsó fordulónál viszonylag közel érezte magához olasz riválisát.

A magyarok hét éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a második helyen végzett.


Eredmények:

férfi 200 m pillangó, Európa-bajnok:

------------------------------------
Milák Kristóf 1:51.10 perc
2. Federico Burdisso (Olaszország) 1:54.28
3. Kenderesi Tamás 1:54.43
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!