Vizes vb - Milák elsőként döntős 200 méter pillangón, Kenderesire szétúszás vár

Sport, 2019.07.23

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón, míg Kenderesi Tamásra szétúszás vár a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

A két magyar az aktuális világranglista első és második helyezettjeként az első, illetve a tizenegyedik helyen jutott elődöntőbe, ahol azonos futamba kerültek.

A futam elején a szám 2012-es olimpiai bajnoka, a dél-afrikai Chad Le Clos óriási iramot diktált, de Milák tartotta vele a tempót, majd 150 méter után gyakorlatilag állva hagyta riválisait, végül szenzációs, 1:52.96-os idővel csapott célba. Ez az eredmény Rióban olimpiai bajnoki címet ért volna, és nem sokkal marad el Cseh László 2008-as pekingi Európa-csúcsától (1:52.70).

Mindeközben Kenderesi 1:56.25-nél ért célba, amivel az összesített rangsor nyolcadik helyét csípte meg holtversenyben a bolgár Antani Ivanovval, így kettejük között szétúszás dönt majd. Szerdán a délelőtti a program, közép-európai idő szerint 3 órakor, az ő különpárharcukkal kezdődik majd a leggyilkosabbnak tartott számban.

"Szerettem volna, hogy nagyjából ilyen idő legyen, de azért ilyen jóra nem számítottam. Azért az az utolsó ötven csípett rendesen. Azt gondolom, ez nagyjából egy kilencven százalékos úszás lehetett, néhány tized még mindenképpen van benne. A legjobb helyen vagyok, Chad elvisz majd az első százon, Szeto (Daija) megérkezik a második százra, nekem meg lesz egy jó időm" - mondta Milák, aki újságírói kérdésre megjegyezte, Michael Phelps 1:51.51-es világcsúcsára egyelőre még azért nem lehet veszélyes.

"Vicces lenne most újra úszni... Sajnos nem tudtam ritmust váltani, azt hittem, sokkal jobbat fogok úszni" - mondta Kenderesi, aki még sohasem volt ilyen helyzetben pályafutása során.

A szám döntőjét magyar idő szerint szerdán 13.47-kor rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!