Vízilabda BL - A Barceloneta és a Jadran is az FTC budapesti csoportjában

Sport, 2020.10.19

A címvédő FTC-Telekom Waterpolo mások mellett a spanyol Barcelonetával és a montenegrói Jadran Herceg Novival került egy csoportba a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó lebonyolítású sorozat csoportkörének hétfői, római sorsolásán a tíz, már főtáblás együttest és a két, kvalifikációból érkező, egyelőre ismeretlen csapatot két hatosba sorsolták.

A 2019-es győztes ferencvárosiak a spanyol és a montenegrói gárda mellett a német Hannovert és a georgiai Dinamo Tbiliszit, illetve a novemberi selejtezők B csoportjának győztesét kapták ellenfélül. A LEN közleménye a magyar és 2014-es BL-győztes spanyol csapat különcsatáját emeli ki, emlékeztetve, hogy a két gárda emlékezetes elődöntőt vívott a sorozat legutóbbi, 2019-es végjátékában.

Ugyanakkor a B jelű hatosból a Hannover már biztos továbbjutó, mivel a június 3-5-re kiírt nyolcas döntőnek a házigazda jogán a tagja.

Az A csoport egyértelműen erősebbnek tűnik: a 2018-as győztes Olimpiakosz, a 2016-os első Jug Dubrovnik, illetve a 2015-ös aranyérmes Pro Recco is a tagja, ráadásul, amennyiben a selejtezős Szolnok sikerrel jár novemberben, akkor ehhez a hatoshoz csatlakozik 2017 BL-győztes is.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapján közvetített eseményen elhangzott, hogy a csoportküzdelmeket három részletben, két helyszínen bonyolítják le. Az együttesek úgynevezett buborékban játszanak majd, az A csoport Rómában, míg a B csoport Budapesten. A csoportmérkőzések első szakaszát december közepén rendezik.

A második kört, azaz a 4-7. fordulót március 1. és 5. között, míg a harmadikat (8-10. forduló) április 19. és 23. között tartják meg.

Madaras Norbert, a Ferencváros vízilabda-szakosztályának elnöke az M1 aktuális csatornának azt mondta, a csoportból a Barceloneta számít igazán jó csapatnak, a többi együttes BL-szinten középcsapat, éppen ezért a címvédő FTC nyolcas döntőbe jutását meglátása szerinte semmi nem fogja veszélyeztetni.

"Nem az a cél, hogy továbbjussunk, hanem hogy a végjátékban jól szerepeljünk" - jelentette ki a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető.

Hozzátette, a BL tervezett, buborékos lebonyolítása azoknak a csapatoknak - közte a Ferencvárosnak - kedvez majd, amelyeknek sok jó játékosa van, mert négy-öt nap alatt kell majd három-négy mérkőzést lejátszani egymás után, az utolsó találkozókon pedig már "sokat fog számítani, ki mennyit volt vízben".

"Alapcél, hogy négy közé jussunk, ott meg már bármi lehet, de címvédőként nem mondhatok mást, mint azt, hogy a döntőbe várom a csapatot" - jelentette ki Madaras Norbert.

Az együttes hosszabb ideje sérült két válogatott játékosáról, Zalánki Gergőről és Varga Dénesről elmondta, a felépülésük jól halad és várhatóan néhány hét múlva, de legkésőbb novemberben mindketten visszatérhetnek majd a vízbe.

A selejtezőben a Szolnok (A csoport) mellett az OSC (B csoport) is érdekelt.


Férfi vízilabda BL, főtábla:

A csoport:

----------
Olimpiakosz (görög), Pro Recco (olasz), Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), CN Marseille (francia), A selejtezőcsoport győztese

B csoport:

----------
FTC TELEKOM, CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Dinamo Tbiliszi (georgiai), B selejtező csoport győztese


Az első szakasz menetrendje:

B csoport (Budapest, december 15-18.):

--------------------------------------

1. forduló:
FTC-Jadran Herceg Novi
Dinamo Tbilisi-selejtező győztese
Hannover-Barceloneta

2. forduló:
FTC-selejtező győztese
Barceloneta-Tbilisi
Jadran-Hannover

3. forduló:
FTC-Hannover
Tbilisi-Jadran
Barceloneta-selejtetző győztese
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!