Vízilabda Eb - Vári: ezt máshogy nem is lehetett volna megkoreografálni

Sport, 2020.01.27

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke szerint mindkét válogatott újra megmutatta a vasárnap befejeződött budapesti Európa-bajnokságon, hogy a világ legjobbjai közé tartozik.

"Ilyen drámai győzelem után az az ember érzése, hogy ezt máshogy nem is lehetett volna megkoreografálni" - utalt az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában a sportvezető arra, hogy a férfi válogatott a vasárnapi fináléban 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel verte a spanyolokat.

Vári elmondta: ugyanolyan örömet érzett a mostani siker alkalmával, mint amikor - többek között Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal együtt - játékosként tagja volt az ezt megelőző Európa-bajnok együttesnek még 1999-ben.

"Nehéz sorozaton van túl a női válogatott is, amely ugyanúgy megérdemelte volna az olimpiai kvótát, mint a férfi, ugyanis a bronzmérkőzésen az egyik legjobb csapatot, a hollandot múlta felül" - mondta Vári, aki kijelentette, továbbra is az a cél, hogy mindkét magyar együttes ott legyen a tokiói olimpián. Ehhez a nőknek a márciusi kvalifikációs versenyen kell kivívniuk a részvételt.

Az MVLSZ elnöke a rendezéssel kapcsolatban is elégedettségének adott hangot, ahogy fogalmazott, mindent megtettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!