Vladan Matics: a költségvetésünk nem fogja megközelíteni a Telekom Veszprém vagy a Szeged szintjét

Sport, 2021.08.08

Ezen a héten robbant a hír kézilabdás berkekben, hogy a MOL ezentúl nem a bajnok Pick Szegedet fogja támogatni, hanem a legutóbbi bajnokságban a harmadik helyezett, és az elmúlt években egyértelműen a harmadik számú magyar klubcsapattá előlépett Tatabányát. Vajon mik ezek után Vladan Matics együttesének céljai, változnak-e az erőviszonyok? Erről érdeklődtünk a vezetőedzőnél.

Vladan Matics
WR: Belső körökben mióta lehetett tudni MOL szándékairól?

V. M: Én magam néhány héttel ezelőtt szereztem róla tudomást. Ez nagy öröm nekem és a csapatnak is, hiszen így most már van a Tatabányának egy biztos háttere, nyugodtan tudunk dolgozni, nem csak improvizálni. Mint a 3. számú magyar klub, úgy gondolom, ezt a Tatabánya meg is érdemli.

WR: Esetleg változni fognak az erőviszonyok a bajnokságon belül?

V. M: Úgy gondolom semmiféleképpen sem. Ez a támogatás valóban csak egy biztos hátteret jelent, ám ennek ellenére a költségvetésünk nem fogja megközelíteni a Telekom Veszprém vagy a Szeged szintjét, így, bár természetesen célunk hogy minél inkább megszorongassuk az első két helyezett csapatot, de a versengésbe most még biztos nem tudunk majd beleszólni. Inkább végre anyagilag elérünk mondjuk a Balatonfüred szintjére. Szörnyű volt az utolsó 2 év.

WR: Hosszabbított a csapatnál Juhász Ádám, Hornyák Bence, Bartucz László és Hornyák Péter. Új igazolás Darko Stojnic és a beállós Alekszej Usal. Várhatóak még jelentősebb igazolások?

V. M: Ebben az évben nem. Ezzel a kerettel kezdjük meg a felkészülést, akiket még a MOL hivatalos bejelentése előtt szereztünk meg. Minőségi játékosokat jó árért próbáltunk megszerezni, ismétlem, még teljesen bizonytalan anyagi helyzetben. Magyar szinten próbálunk jók lenni, és Európában is megállni a helyünket. A MOL belépésével a helyzet annyiban változott, hogy bár ezt a szezont így kell lejátszani, ki kell bírni, de utána a stabilabb pénzügyi háttér okán lehet tovább erősítenünk. Viszont ez már csak a következő szezon kérdése, nem az ősszel kezdődőé. Számunkra továbbra is fontos, mint 3. számú csapatnak, a magyar fiatalok játszatása. Veszprémből csatlakozik hozzánk Bodor Márk, sérülésből tér vissza Bálint Bence, Hornyák Bence. Ők például olyan játékosok, akiket jól fel kell építeni, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan a válogatott ajtaján fognak kopogtatni.

WR: Volt egy távozó, Sipos Adrián, akiről te mindig nagy szeretettel beszéltél. Gondolom ő nagyon fog hiányozni a védelemből.  

V. M: Természetesen. De ha valaki kap egy olyan, szakmailag és anyagilag is kedvező ajánlatot, mint Adrián a Veszprémtől, azzal élni kell. Büszke vagyok rá, azért is, mert itt Tatabányán sikerült neki olyan játékossá válnia, hogy a válogatottban mára már alapember és felfigyelt rá a Veszprém. Amikor idejött, akkor volt rajta mit csiszolni, és még most is tud hova fejlődni. Kicsit hasonló érzések fognak el, mint anno Bodó Ricsi kapcsán, aki szintén itt lett figyelemreméltó játékos, és azóta persze Juan Carlos Pastor segítségével is, de nemzetközileg jegyzett balátlövő. Örülök, hogy ilyen játékosok vannak Tatabányán. Ilyen a kis csapatok sorsa, az ilyen játékosokat elviszik a nagyok. A mi feladatunk olyan, mint az iskoláké: kitanítani a tehetségeket, hogy aztán szintet léphessenek.

A védelemből egyébként nem csak Adrián, hanem Ilyés Feci is kiesik, mindkettőjüket tudni kell pótolnunk. Debreczeni Dávid is elment, aki szintén kulcsemberünk volt. Ő még a MOL érkezése előtt igazolt a Fradihoz, éppen a jövőkép itteni bizonytalan volta miatt.

WR: Már tart a felkészülésetek.

V. M: Körülbelül 2 hete. Most pénteken felkészülési meccset játszottunk a Fradival, ami döntetlen lett. Meg kell találni a megfelelő összetételt, ez most a legfontosabb feladat. A bajnokságban ismét szeretnénk elcsípni a bronzérmet, de nem lesz könnyű, a Balatonfüred, a Csurgó vagy éppen az FTC előtt. Most úgy érzem, az összeszokottság miatt a Balatonfüred jobban áll, de felvesszük a kesztyűt mi is.

Boros Tamás

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!