TV műsor

Walesi-magyar - Másfél millióan néztek bele a közvetítésébe, ismét piacvezető volt az M4 Sport

Sport, 2019.11.20

A kedd esti, Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés során a tévében és az interneten több mint másfél millióan kapcsoltak az M4 Sport közvetítésére, a találkozót pedig átlagosan 724 ezren nézték.

Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Az MTVA sajtóosztályának szerdai tájékoztatása szerint ezzel a közszolgálati sportcsatorna egy héten belül másodszor volt piacvezető a nemzeti válogatott mérkőzése alatt. Pénteken a Puskás Aréna avatómérkőzését, az Uruguay elleni találkozót követték hasonlóan fokozott érdeklődéssel a nézők.

Az M4 Sport 18,2 százalékos közönségarányt ért el a teljes népesség körében a cardiffi Eb-selejtező - amelyet a magyar válogatott 2-0-ra elveszített - közvetítése alatt, ezzel a műsor idején ismét piacvezető volt. A fiatal felnőttek (18-49 évesek) körében átlagon felüli volt az érdeklődés: minden ötödik néző Marco Rossi válogatottjának mérkőzését kísérte figyelemmel.

A Nielsen számításai szerint a találkozó nézettsége 724 ezer fő lett, ami a legmagasabb a selejtezősorozatban.

Az M4 Sport élőben is nézhető a mediaklikk.hu-n, 64 848 fő ezen a platformon követte a találkozót, a megtekintések száma pedig 144 823 volt, magasabb, mint az Uruguay elleni találkozó esetében.

A magyar válogatottnak nem sikerült egyenes ágon kijutnia a - részben budapesti rendezésű - jövő évi kontinensviadalra, de a tavaszi pótkvalifikációban még lesz lehetősége kiharcolni a részvételt. Ehhez két ellenfelet kell legyőznie: a péntek délben kezdődő sorsolást, valamint a válogatott március 26-ai, idegenbeli mérkőzését biztosan a közszolgálati sportcsatorna közvetíti.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország Labdarúgó Eb-selejtezők - Wales-Magyarország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!