Wimbledon - Babos Tímea sem jutott főtáblára

Sport, 2022.06.23

Babos Tímea két játszmában kikapott a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének csütörtöki harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

A világranglista 294. helyezettje a kvalifikáció első körében a német Katharina Gerlachot (233.), a másodikban az ukrán Darja Sznigurt (130.) győzte le úgy, hogy mindkét találkozón csak két játékot veszített.

A főtáblás szereplésért zajló összecsapáson a párosban kétszeres wimbledoni döntős Babos ellenfele a mexikói Fernanda Contreras Gómez (157.) volt, a 24 éves rivális az első szettben végig magabiztosan szerválva, második bréklehetőségét kihasználva 24 perc alatt vezetést szerzett.

A háromszoros párosvilágbajnok soproni teniszező a második játszmára összeszedte magát, második szervái után, valamint fogadóként rengeteget javult a játéka, szórta a nyerő ütéseket, így 31 perc alatt egalizált.

A döntő felvonásra újra fordult a kocka: Babos a korábbinál többet rontott, előbb 2:3-nál, majd 3:4-nél elveszítette adogatását, és mivel ő csak egyszer tudott brékelni, 1 óra 33 perc alatt alulmaradt.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kellett volna nyerni a selejtezőnek hagyományosan otthon adó Roehamptonban. A férfiaknál Valkusz Máté az első, Piros Zsombor a harmadik fordulóban kapott ki, míg Jani Réka pedig a második körben búcsúzott.

A legjobb 128 mezőnyének így öt magyar - Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma - lesz a tagja. A főtábla sorsolását pénteken rendezik.


Eredmény:

selejtező, 3. forduló (a főtáblára jutásért):

--------------------------------------------

nők:
Fernanda Contreras Gómez (mexikói)-Babos Tímea 6:3, 1:6, 6:3

korábban:

férfiak:
Mihail Kukuskin (kazah)-Piros Zsombor 7:6 (7-3), 6:2, 4:6, 7:6 (7-0)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!