Wimbledon - Udvardy Luca elvesztette a junior döntőt

Sport, 2022.07.09

A hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca kikapott a junior döntőben a wimbledoni teniszbajnokságon.

A korosztályos torna egyetlen magyarja - aki májusban a második fordulóig jutott a Roland Garroson - még csak a junior világranglistán szerepel, ahol a 19. helyen áll. A 16 éves játékos lehetett volna az első magyar, aki egyesben a junior nők között diadalmaskodik Londonban, a férfiaknál Fucsovics Márton 2010-ben elhódította a trófeát. Udvardy - akinek nővére, Panna a felnőtteknél a múlt héten a második fordulóig jutott a Church Roadon - összesen három szettet vesztett a fináléig.

A döntőben vele szemben álló, elsőként rangsorolt Liv Hovde a junior rangsorban negyedik, a felnőtteknél pedig az 1000. helyen áll. Kettejük első találkozójának a favoritja egyértelműen a szintén 16 esztendős amerikai volt, aki egyetlen szettet vesztett csak a döntőig vezető úton. A texasi tinédzsernek ugyanakkor "rezgett a léc" a harmadik fordulóban, amikor csak meccslabdát hárítva jutott túl kanadai riválisán.

A fináléval Udvardy számára egyben eldőlt, hogy nem vehet részt a jövő heti budapesti WTA-tornán, mert bár szabadkártyát kapott a selejtezőre, de azt ezen a hétvégén rendezik, ő pedig a londoni végjáték miatt nem ér haza a kvalifikációra.

A százéves centerpályán rendezett döntő első szettje öt bréket hozott, Udvardy 2:4 után elvette Hovde adogatását, de a sajátját nem tudta hozni, és 31 perc elteltével szetthátrányba került. A folytatás hasonlóan intenzív és változatos küzdelmet hozott, de továbbra is egymást követték a bizonytalan adogatógémek. Az öt brékből álló sorozatot az amerikai a legrosszabbkor törte meg, mivel egy sikeres szervagémmel 5:3-ra elhúzott. Ekkor a magyar még hozott egy játékot, Hovde diadalát azonban már nem tudta megakadályozni. A találkozó 1 óra 12 percig tartott.

Eddig három magyar tudta megnyerni valamelyik Grand Slam-torna női juniorversenyét: Kapros Anikó 2000-ben Melbourne-ben, Szávay Ágnes 2005-ben Párizsban, Gálfi Dalma pedig 2015-ben New Yorkban.

Eredmény, döntő:

-------------------
Liv Hovde (amerikai, 1.)-Udvardy Luca (7.) 6:3, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!