Javított működési eredményén az elmúlt pénzügyi évben az Apollo Tyres

Szerencsejáték, 2021.06.22

A járványvédelmi korlátozások közepette csökkenő bevétel mellett javította üzemi eredményét az elmúlt pénzügyi évben az indiai Apollo Tyres Ltd., nettó eredménye azonban egyszeri tételek miatt veszteség lett, nagyobb az előző évinél.

A Magyarországon is üzemmel rendelkező Apollo Tyres 497 millió euró értékesítési árbevétellel zárta a márciussal végződött 2020/2021-es pénzügyi évét, ez 5 százalékkal alacsonyabb az előző évinél. Működési eredménye azonban 39 százalékkal 62 millió euróra emelkedett az előző pénzügyi évben elért 44 millió euróról. Bevételarányos jövedelmezősége így 12,4 százalékra javult 8,5 százalékról.

Az Apollo Tyres nettó eredménye egyszeri tételek miatt 52 millió euró veszteség lett, nagyobb az előző pénzügyi év 9 millió eurós veszteségénél. A cég nettó eredményét a beszámolási időszakban 69 millió eurós egyszeri költség terhelte meg hollandiai üzemének átalakításával összefüggésben.

Benoit Rivallant, az Apollo Tyres európai részlegének az elnöke az éves beszámolót kommentálva, az MTI-hez eljuttatott jelentésben rámutatott, hogy a vállalatnak az Európa-szerte bevezetett járványvédelmi korlátozások miatt komoly kihívásokkal kellett szembenéznie még az év elején, de végül "nagyon kedvező eredményt" sikerült elérnie. Az eredmény javulását nem utolsósorban a raktárkészlet és a kintlévőségek csökkentésére tett intézkedéssekkel sikerült elérni - mondta.

A folyamatban lévő pénzügyi évben további kihívásokra számít az Apollo Tyres európai igazgatója, de úgy látja, hogy az előző pénzügyi évben megtett stratégiai intézkedések erősebbé tették a vállalatot, és sokat fognak segíteni abban, hogy a cég fenntartható növekedést érjen el, valamint tovább növelhesse a haszonkulcsot.
https://corporate.apollotyres.com/press-media/news/q4-fy21-results/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!