Koronavírus - Romániában a napi esetszám mozgóátlaga a tavaly júniusi mélypont alá csökkent

Szerencsejáték, 2021.06.14

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat Romániában az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma: a kéthetes mozgóátlag hétfőn a tavaly júniusi mélypont alá csökkent.

Eddig a megelőző két hét esetszámaiból számított mozgóátlag tavaly június 10-én (a járvány első hulláma után) volt a legalacsonyabb: akkor napi 164 eset számított átlagosnak. A kéthetes mozgóátlag most 153-ra csökkent.

A hétfői jelentés szerint Romániában - a szokásosnál kevesebb teszt alapján - 50 új fertőzést diagnosztizáltak, ami kevesebb mint egy harmada a kéthetes átlagnak.

Az utóbbi 24 órában tíz fertőzött haláláról számoltak be a hatóságok: ez kevesebb mint fele az utóbbi két hét valós átlagának, amelyben nem szerepel az több mint 1300 korábban történt haláleset, amellyel az utóbbi napokban korrigálták a járványügyi statisztikát.

A kiigazításokkal együtt Romániában eddig 31 861 halálesetet tulajdonítottak a járványnak.

Romániában jelenleg 1157 fertőzött szorul kórházi ellátásra, közülük 217-en vannak az intenzív terápián.

Tovább lassult az országban az oltáskampány is. Az utolsó, vasárnap kiadott összegzés szerint a megelőző 24 órában a kampány kezdete óta először csökkent tízezer alá (9888) az első dózissal beoltottak száma, illetve 31 500 alá az egy nap alatt felhasznált vakcinák száma.

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 555 ezer ember kapott legalább egy adag vakcinát, ami a 16 év feletti lakosság alig több mint 28 százalékának felel meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!