EP-választás - Jobbik: virtuális valóságot épít a Fidesz kampánya

Terrorizmus, 2019.05.07

Virtuális valóságot épít a Jobbik szerint a Fidesz európai parlamenti (EP-) kampánya, amikor bevándorlással és terrorizmussal riogat, miközben három év alatt 86 ezer bevándorlót engedett Magyarországra a kormány.

A május 26-i választás tétje lassan az, hogy hányan veszik be a narancssárga pirulát - jelentette ki Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, aki így tesz, az "továbbra is ebben a virtuális valóságban retteghet", várva, hogy a kormány megvédje a veszélytől.

Azt mondta, az álhírekkel, hazugságokkal, csúsztatásokkal riogatást a Jobbik ugyanolyan merényletnek tartja a társadalom ellen, mintha valaki bedobná a gyeplőt, és nem garantálná a magyarok biztonságát.

Az ellenzéki politikus "választási csalással felérő, híradóba burkolt pártkampánynak" nevezte a Fidesz napokban megjelent választási filmjét, hozzátéve, annak tartalma hazugság, legalábbis több ponton eltér attól, amit a hazai titkosszolgálatok és a Terrorelhárítási Központ vezetői az általa vezetett parlamenti bizottság zárt ülésén március végén elmondtak.

Közölte: az ott elhangzottak alapján nem jelenthető ki a kampányfilm két fontos állítása, azaz, hogy migránskártya lett volna Haszan F.-nél, ahogy az sem, hogy a férfi Magyarországra akart jönni.

Mirkóczki Ádám jelezte: a belügyminisztertől kér tájékoztatást, hogy "a nemzetbiztonsági bizottságot vezették félre a hatóságok" vagy sem. Utóbbi esetben a Fidesznek le kellene állnia ezzel a kampányfilmmel és bocsánatot kérnie az ország lakosságától - jegyezte meg.

Amikor az ellenzéki együttműködésről kérdezték, Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a Jobbik számos alkalommal adta tanújelét annak, hogy ügyek mentén együtt tud működni más - akár kormányzó - pártokkal. A pártállástól függetlenül fontos európai ügyek között említette az uniós források megfelelő felhasználását vagy a korrupció elleni fellépést.

Az önkormányzati választás még messze van, jelenleg az EP-re kell koncentrálni - jelentette ki egy másik kérdésre, azt hangsúlyozva, a Fidesz attól a szituációtól retteg, amikor egy egységes ellenzéki kihívóval szemben kell jelöltet indítania.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!