Merényletek Srí Lankán - Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett partner a terrorizmus elleni globális küzdelemben

Terrorizmus, 2019.04.21

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött - és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár által az MTI-hez eljuttatott - részvéttáviratban azt írta, hogy mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a "gyalázatos terrortámadásokról".

"A magyar nép nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánok annak a több száz embernek, aki ezekben az aljas támadásokban sebesült meg" - írta Orbán Viktor.

"A gyász e nehéz óráiban gondolatainkban és imáinkban a Srí Lanka-i nép mellett vagyunk" - tette hozzá.

A Srí Lanka több pontján szállodák és keresztény templomok ellen végrehajtott robbantásokban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. A szigetország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!