Őrizetbe vettek egy közterületen késsel hadonászó afgán férfit Drezdában

Terrorizmus, 2018.08.16

Őrizetbe vettek egy késsel hadonászó afgán férfit csütörtökön a németországi Drezda belvárosában - jelentette hírportálján a Bild című német lap.

A férfi egy 25 centiméter hosszúságú konyhakéssel hadonászott, és szemtanúk beszámolói szerint a többi között azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar!" (Allah hatalmas). A rendőrség minden rendelkezésre álló járőrt a helyszínre irányított, mozgósítottak egy különleges egységet is, amelyet életveszélyes helyzetek kezelésére képeztek ki.

A 23 éves férfi megpróbált elmenekülni, de a különleges bevetési egység tagjai elfogták, lefegyverezték, őrizetbe vették és elvezették - áll a Bild beszámolójában.

Ugyancsak csütörtökön Offenburgban a helyi rendőrkapitányság és az ügyészség közös közleménye szerint egy orvosi rendelőben egy 26 éves szomáliai származású férfi leszúrt egy orvost, aki a helyszínen belehalt sebesüléseibe. A gyanúsított rátámadt az orvos egy munkatársára is, aki könnyebben megsebesült, majd elmenekült.

A férfit a helyszíntől nagyjából másfél kilométerre elfogták. A férfi előre megbeszélt időpont nélkül jelent meg a rendelőben. Tettének pontos háttere egyelőre ismeretlen - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!