TV műsor

Sajtóhírek szerint terrorista gyilkossági kísérlet ügyében indult nyomozás a brüsszeli késelő ellen

Terrorizmus, 2018.11.20

Terrorista gyilkossági kísérlet ügyében indult nyomozás a férfi ellen, aki kedd reggel megkéselt egy rendőrt Brüsszel központjában - jelentette a helyi sajtó.

Ine Van Wymersch, a brüsszeli ügyészég szóvivője megerősítette, hogy a feltételezett merénylő több szemtanú szerint is azt kiáltotta, hogy "Allah akbar!" (Allah hatalmas), de hangsúlyozta, ennél többre van szükség annak megállapításához, hogy valóban iszlamista terrortámadás történt-e, így tovább vizsgálják a lehetséges okokat.

"A terrorista dimenzió nem egyértelmű, azonban a lehető legszélesebbre kell nyitnunk a jogi kontextust" - mondta.

A gyanúsított kedden reggel 6 óra előtt késsel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa többször is meglőtte. A két sebesültet kórházba szállították, egyikük sincs súlyos állapotban. Sajtóhírek szerint a férfinél két konyhakést találtak.

A La Derniere Heure című helyi napilap értesülési szerint az elkövető a 34 éves Issam T., akit 2011-ben nyolc éves börtönbüntetésre ítéltek rablótámadások miatt. A tavaly októberben feltételesen szabadlábra helyezett férfi korábbi hírek szerint szélsőséges iszlamistaként nem volt ismert a hatóságok előtt.

Koen Geens belga igazságügyi miniszter leszögezte, hogy mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében.

Belgiumban a terrorfenyegetettség szintjét januárban kettesre csökkentették a négyfokozatú skálán, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!