TV műsor

Szakértő: egyre nagyobb a vita Franciaországban a terrorizmus elleni harcról

Terrorizmus, 2018.03.29

Egyre nagyobb belpolitikai vita alakul ki a terrorizmus elleni küzdelemről Franciaországban - mondta el Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A szakértő a pénteki dél-franciaországi Carcassonne közelében fekvő Trebes szupermarketjében történt terrortámadásra adott politikai reakciót hozta példának. Azt mondta, hogy az esettel kapcsolatban még a kormányban sem jutottak konszenzusra, különböző nyilatkozatok jelentek meg, még Emmanuel Macron elnök is tagadta először, hogy iszlám hátterű a támadás, ezt csak a későbbiekben ismerték be.

Kitért arra is, hogy a francia republikánusok és a szélsőjobboldali tömörülések szerint a radikalizálódott emberek esetleges fogva tartásáról vagy új jogintézmény felállításáról kellene intézkedni azért, hogy jobban ki tudják szűrni a terrorcselekményeket. Ettől azonban elhatárolódik az egész kormány - tette hozzá.

Pénteken egy 26 éves, marokkói származású carcassonne-i férfi túszokat ejtett, három embert megölt, tizenhatot megsebesített. A rendőrök néhány órával később megölték a túszejtőt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!