TEK: a főigazgató nem állította, hogy az elfogott szír férfi a görög titkosszolgálattal működne együtt

Terrorizmus, 2019.03.30

A Terrorelhárítási Központ (TEK) tájékoztatása szerint a szervezet főigazgatója nem állított olyat, és nem is utalt nyilatkozatában vagy egyéb módon arra, hogy a terrorcselekmények elkövetésének gyanúja miatt Magyarországon előzetes letartóztatásban lévő szír férfi a görög titkosszolgálattal működne együtt.

Szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték: a TEK visszautasítja az ezzel kapcsolatos, a nemzetközi sajtóban is megjelent állításokat.

Úgy fogalmaztak: az ügyben az elmúlt napokban megjelent "hamis értesüléseken, spekulációkon alapuló publikációk" félreértéseket okoztak, megnehezítik a partnerszolgálati együttműködést, az ügyben eljárók munkáját és a felderítést.

Felidézték: a TEK felderítő tevékenysége közben annak gyanúja merült fel, hogy a férfi, F. Hassan az Iszlám Állam terrorszervezet tagja és különböző terrorcselekmények elkövetésében vett részt.

A TEK - ahogy ilyen információ birtokában ez mérlegelés nélkül kötelessége - feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A feljelentés alapján büntetőeljárást rendeltek el.

Ismertették: a büntetőeljárást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytatja, ennek célja, hogy F. Hassan cselekményével kapcsolatban beszerezzék a bizonyítékokat, mérlegeljék azokat, majd döntsenek a vádemelésről.

A TEK az Europollal (Európai Rendőrségi Hivatal), több ország rendvédelmi szervével és titkosszolgálatával együttműködve mindent megtesz azért, hogy munkájukat felderítési tevékenységével támogassa - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!