TV műsor

Terrorizmus - Georg Spöttle: a szülők tudatosságát is növeli az oktatási intézmények katasztrófaterve

Terrorizmus, 2018.01.04

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a szülők tudatosságát is növeli az, hogy az oktatási intézményeknek kötelező katasztrófatervet készíteniük, mert így nagyobb biztonságban engedhetik el gyerekeiket iskolai programokra.

A szakember az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában elmondta, a terrorizmus Európában fontos kérdés, iskola is célpontja lehet egy támadásnak, ezért is indokolt, hogy erre az intézmények felkészüljenek. Hozzátette: Magyarország biztonságos országnak számít, és a terrorkockázat alacsony.

Georg Spöttle hangsúlyozta, már akkor megéri ezt a tervet elkészíteni, ha egyetlen gyerek azért menekül meg, mert katasztrófahelyzetben tudja, mit kell tennie.

Korábban a világ több pontján is voltak már oktatási intézmények terrorista akciók célpontjai - idézte fel az M1.

2004 szeptemberében a dél-oroszországi Beszlánban csecsen fegyveresek több ezer gyereket ejtettek túszul, a mentőakcióban több mint háromszázan haltak meg. 2016-ban az Iszlám Állam egy törökországi kurd esküvőn a gyerekek közelében robbantott, Nigériában pedig a Boko Haram terrorszervezet 2014-ben közel háromszáz, többségében keresztény kislányt rabolt el Észak-Nigériában. 2016-ban a manchesteri Ariana Grande-koncerten is a fiatalok voltak az elkövető célpontjai.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!