Terrorizmus - Magyarország csatlakozott az Európa Tanács terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez

Terrorizmus, 2018.01.31

Magyarország csatlakozott az Európa Tanácsnak a terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez.

Kertész Ágnes, Magyarország Európa Tanács mellett működő Állandó Képviseletének vezetője aláírta az Európa Tanács terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményének kiegészítő jegyzőkönyvét - közölte az Európa Tanács szerdán.

A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot tömörítő szervezetnek a terrorizmus megelőzéséről szóló egyezményéhez csatolt kiegészítő jegyzőkönyv célja, hogy megerősítse a terrorizmus megelőzésére irányuló belső és nemzetközi együttműködést, és növelje a terrorizmus elleni küzdelemre vonatkozó nemzetközi rendelkezések hatékonyságát.

Az egyezmény számos olyan jogi aktust vezet be, amelyek célja a terrorizmus, a terrorista kiképzés és a külföldi terrorista csoportokhoz való csatlakozás megakadályozása. A kiegészítő jegyzőkönyv 24 órán át elérhető tagországi kapcsolattartó pontokon keresztül segíti elő a gyors nemzetközi információcserét - tették hozzá.

Magyarország az Európa Tanács 40. tagállama, amely aláírta a kiegészítő jegyzőkönyvet. Az Európa Tanács 47 tagállama közül csak Ausztria, Azerbajdzsán, Grúzia, Írország, Liechtenstein, San Marino és Szerbia nem írta alá a dokumentumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!