Jobbik: Kósa Lajos tisztázza a vagyonkezelési ügyet!

Választás 2018, 2018.03.13

A Jobbik arra kéri Kósa Lajos tárca nélküli minisztert, hogy tisztázza a sajtóban felmerült vagyonkezelési ügyet.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzetre hivatkozva arról beszélt: a kormánypárti politikus hatalmas összeget érintő kezelési jogot kapott egy ismeretlen megbízótól. El kell számolnia arról, milyen ügyletről van szó és kié az 1340 milliárd forintnak megfelelő pénz - hangoztatta.

Vitatta, hogy az összeg egy németországi örökségre lenne visszavezethető, amit azzal magyarázott: a Wikipédia 2012-es összesítése szerint 21 németnek volt akkora vagyona, ami fedezhette volna az összeget, azonban egyikük sem lelte halálát az érintett szerződéses dátum előtt.

Z. Kárpát Dániel számításai szerint az összeg megfelel a teljes egészségügyi kasszának, illetve adott esetben Montenegró egész éves GDP-jének. Ez államkötvényvásárlás esetén a magyar piacon is komoly változásokat hozott volna - emelte ki.

Az alelnök a választások tisztaságának alapfeltételeként hivatkozott arra, hogy ilyen vádak ne lebeghessenek. Mint mondta, a Jobbik kormányra kerülése esetén mindenre kiterjedő feltárást végezne.

A jobbikos politikust kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint Matolcsy György fiának cége több mint 400 milliós ingatlant vásárolt, amelyben a jegybankelnök lakik. Azt felelte, ezt az ügyet is tisztázni kell. Z. Kárpát Dániel azt javasolta, hogy aki ingatlanakvizícióban gondolkodik, az tegye saját maga vagy családtagjaival közösen, továbbá tegye átlátható módon. Szerinte az MNB elnökének elemi érdeke, hogy a gyanú árnyéka se vetődjön rá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!