Választás 2018 - Az elhelyezés nélküli kilakoltatás ellen tiltakozott a Város Mindenkié

Választás 2018, 2018.03.21

Ellenzéki képviselőkkel közösen tiltakozott az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen a Város Mindenkié csoport.

A parlament mellett tartott, szerdai sajtótájékoztató résztvevői bírálták a kormánypártokat, mert távolmaradásuk miatt az Országgyűlés határozatképtelen volt, ezért nem tárgyalhattak a napirendi pontokat, köztük a gyermekes családok hajléktalanságának megelőzéséhez szükséges törvénymódosításokat.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Fidesz egyik legkomolyabb bűnének nevezte, hogy nem voltak képesek megoldani vagy legalább csökkenteni a lakhatási válságot. A miniszterelnök-jelölt trükknek tartotta, hogy a kormánypártok április végéig hosszabbították meg a kilakoltatási moratóriumot. A Fidesz nem akarta, hogy az ügy megzavarja választási kampányát - tette hozzá.

A szintén LMP-s Demeter Márta azt mondta, a kormány semmit nem tesz a gyermekes családok kilakoltatásának megakadályozásáért. A képviselő hangsúlyozta, hogy a lakhatási válság országosan több tízezer családot érint.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: a kormány embertelen és kegyetlen, mert miközben "ők és a saját haverjaik" milliárdokkal gazdagodnak, addig több mint kilenc millióan élnek egyre rosszabbul.

Több millió embert fenyeget a kilakoltatás veszélye, jelenleg 900 ezer végrehajtás van folyamatban - hívta fel a figyelmet a képviselő.

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa azt mondta, hogy első lépésként legalább a gyermekes családokon kell segíteni. A Fidesz szégyellje magát, hogy arra sem volt hajlandó, hogy elmenjen a vitára - jelentette ki.

Kovács Vera, a Város Mindenkié aktivistája azt mondta, a parlament még a választások előtt véget vethetett volna a gyermekes családok kilakoltatásának, de a kormánypártok miatt határozatképtelen volt az ülés.

Hangsúlyozta, hogy a kormánypártok korábban sem vállalták fel a törvénymódosítás vitáját, inkább megakadályozták, hogy szó eshessen az ügyről. Hozzátette, hogy a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását csak egy kampányakciónak tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!