Választás 2022 - A Kúriához fordul az MKKP a vajdasági levélszavazatok miatt

Választás 2022, 2022.03.24

A Kúriához fordul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amiért a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította a vajdasági levélszavazatok ügyében benyújtott kifogást.

Az MKKP csütörtökön közleményben tudatta az MTI-vel: az NVB döntése ellen a Kúriához fordul felülvizsgálati kérelemmel.

Közleményükben azt írták: egy magánszemély fordult kifogással az NVB-hez, mert a Szerb Köztársaságban a választási levélcsomagokat a Vajdasági Magyar Szövetség kézbesítette, és annak során a választók befolyásolása is előfordult.

Hozzátették: az NVB a kifogást elutasította, arra hivatkozva, hogy a Nemzeti Választási Iroda a levélcsomagok postai kézbesítéshez a Magyar Posta Zrt.-t választotta, amely a leveleket átadta a Szerb Postának. A közleményben hozzátették: az NVB szerint mivel az ügyben nem merült fel a címzés hibájára vagy az NVI megfelelő gondossággal történő eljárását cáfoló körülmény, az NVI érdekkörbe tartozó hiba vagy mulasztás nem állapítható meg.

Az MKKP felülvizsgálati kérelmében kéri a Kúriától, állapítsa meg a jogsértés tényét, tiltsa el az NVI-t a szavazási levélcsomagok VMSZ-en keresztüli kézbesítésétől és szabjon ki bírságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!