Választás 2022 - Momentum: 2010 óta folyamatosan nő a korrupciógyanús ügyek száma

Választás 2022, 2022.03.24

A Momentum szerint folyamatosan nő 2010 óta a korrupciógyanús ügyek száma, és mára eljutottunk odáig, hogy Európa egyik legkorruptabb állama Magyarország.

Gelencsér Ferenc, az I. kerületi önkormányzat momentumos alpolgármestere csütörtökön Budapesten, a Momentum Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, évente 500 és 1000 milliárd forint közötti összeg tűnik el a korrupció miatt.

Az ellenzéki politikus hozzátette: az Európai Unió is igyekszik reagálni erre, és vélhetően Orbán Viktor miniszterelnök miatt az uniós forrásokat el fogják zárni Magyarország elől.

"A Fidesz és Orbán Viktor kapzsisága miatt fogunk elesni forrásoktól, amelyeket iskolákra, munkahelyekre, kórházakra, és a lakókörnyezetünk szépítésére, építésére fordíthatnánk" - fogalmazott Gelencsér Ferenc.

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és "korrupcióvadász" munkacsoportjának vezetője azt közölte: létrehoztak egy Korrupciódetektor elnevezésű applikációt, amely úgy működik, hogy oda fel kell tölteni egy fényképet egy fideszes politikusról, akiről az alkalmazás "megmondja, hogy ő érintett-e bármilyen korrupciós ügyben", felsorolva a bizonyítékokat és az erre vonatkozó cikkeket.

Kijelentette: április 3. után elkezdik a csatlakozási folyamatot az Európai Ügyészséghez és elszámoltatják az elmúlt 32 év politikai elitjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!