Voks 24 - Wintermantel Zsolt: átgondolatlan, szakmaiatlan és sunyi Karácsony Gergely azon terve, hogy lezárnák a pesti alsó rakpartot

Választás 2024, 2024.05.23

Átgondolatlannak, szakmaiatlannak és sunyinak nevezte a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője Karácsony Gergely főpolgármester "azon tervét, hogy végleg lezárnák" az autóforgalom elől a pesti alsó rakpart egy szakaszát.

Voks 24 - Wintermantel Zsolt sajtótájékoztatója Wintermantel Zsolt csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "a rakpart lezárása ékes példája annak a hozzá nem értő, átgondolatlan és sunyi politikának, amellyel Karácsony Gergely noszogatja, tologatja ezt a várost".

Szakmaiatlan, mert nem veszi figyelembe, hogy egy város közlekedési hálózata összetett közlekedési rendszer, abba nem lehet így helyenként belenyúlni. Ez jól látható volt a körúti kerékpársávok és az Üllői úti, valamint a Váci úti "zöld karók esetében", hiszen ezekkel nem javítottak a helyzeten, de még balesetveszélyes is - mondta.

Wintermantel Zsolt kijelentette: nem lehet ilyen ad hoc beavatkozásokat tenni.

Ugyanez a helyzet a rakpart lezárásával kapcsolatban is, átgondolatlan, hiszen nincsen kitalálva, hogy hogyan fog működni a város. Egyben "sunyi" is, mert Karácsony Gergely úgy fogadtatta el ezt a Fővárosi Közgyűléssel, hogy a közlekedésbiztonsági stratégiáról szóló előterjesztés egy mellékletében volt a főváros közúthálózati terve, amelyben szerepel, hogy a pesti alsó rakpart egy szakaszát teljesen le akarják zárni az autóforgalom elől - mondta Wintermantel Zsolt.

Hozzátette: semmilyen szakmai konzultáció, sem előkészítés nem volt a szakmai szervezetekkel.

A kormánypárti politikus a június 9-i önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott: "tizenhét napunk van még hátra, hogy egy jó döntéssel véget vethessünk ennek a borzalomnak".

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Voks 24 - Wintermantel Zsolt sajtótájékoztatója Voks 24 - Wintermantel Zsolt sajtótájékoztatója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!