Vb-2018 - Unalomba fulladt a dán-francia találkozó

Vb-2018, 2018.06.26

A francia és a dán válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokság első gól nélküli döntetlenjét játszotta kedden, ezzel utóbbi továbbjutott, előbbi pedig csoportelsőségét biztosította be a C jelű négyesben.

A két éve Eb-döntős franciák a 16 között a D csoport második helyezettjével találkoznak szombaton 16 órától Kazanyban.

A dán válogatott legközelebb vasárnap este nyolckor lép pályára Nyizsnyij Novgorodban, a D csoport elsője ellen, amely nagy valószínűséggel Horvátország lesz.


Eredmény:

C csoport, 3. forduló:
Dánia-Franciaország 0-0
-----------------------
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, v.: Sandro Ricci (brazil)

sárga lap: Jörgensen (45+3.)


Dánia:

------
Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Simon Kjaer, Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen - Christian Eriksen, Mathias Jörgense, Thomas Delaney (Lukas Lerager, 92.) - Martin Braithwaite, Andreas Cornelius (Kasper Dolberg, 75.), Pione Sisto (Viktor Fischer, 60.)


Franciaország:

--------------
Steve Mandanda - Djibril Sidibé, Raphaël Varane, Presnel Kimpembé, Lucas Hernandez (Benjamin Mendy, 50.) - N'Golo Kanté, Steven Nzonzi - Ousmane Dembélé (Kylian Mbappé, 78.), Antoine Griezmann (Nabil Fekir, 68.), Thomas Lemar - Olivier Giroud


A mérkőzés előtt már továbbjutott francia csapat szövetségi kapitánya, Didier Deschamps hat helyen változtatott együttesén az előző, Peru elleni összecsapáshoz képest.

Az első félidő a világbajnokság talán eddigi leggyengébb játékrészét hozta: egy Eriksen helyzetet leszámítva szinte semmi nem történt. A franciák birtokolták többet a labdát, de a hat mérkőzés óta veretlen dánok zárt védekezésével nem boldogultak.

A fordulás után is Eriksen volt a legaktívabb, de próbálkozásai vagy célt tévesztettek, vagy a nagy tornán most bemutatkozó Mandanda védett. Mivel a hajrában mindkét csapat inkább a vereség elkerülésére összpontosított, megszületett az idei világbajnokság első gól nélküli döntetlenje.

Ez volt Deschamps 79. mérkőzése a franciák kispadján, ezzel beérte az örökranglista élén álló Raymond Domenechet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!