Automataváltós oktatás, hogy minél könnyebb legyen a jogsiszerzés

Autók, 2020.08.12

Automataváltós autón tanulva teljesen új dimenziók nyílhatnak meg előtted a jogosítványszerzés procedúráját tekintve. A folyamat hirtelen könnyedebbé és komfortosabbá válik, és már az első alkalmat követően imádni fogod az autóvezetést.

Likedrive
A cikkben igyekszünk betekintést nyerni abba, mennyivel teheti könnyebbé számodra a jogsiszerzés procedúráját egy modern automataváltós gépjármű. Hogyha a manuális váltó kezelésének a gondolata is riasztóan hat rád, akkor ez a bejegyzés egyenesen neked szól.

Ugye neked sem mindegy, milyen gyorsan jössz majd bele az autóvezetésbe?

Autót vezetni nem egyszerű, a nagyvárosi forgalomban pedig különösen bonyolult. Nem elég minden apró részletre figyelned a megfelelő sávtartással kapcsolatban, még folyamatos jelleggel szemmel kell tartanod a többi közlekedő szándékait is.

Nem csoda, hogy a legtöbb tanuló vezető bizony nagy nehézségek árán válik csak magabiztossá a közlekedésben. Amennyiben hamarabb szeretnél sikerélményeket szerezni, és előbb éreznél rá a vezetés csodás élményére, akkor az automataváltós autó lehet számodra az ideális választás.

Ezért sokkal könnyebb automataváltós kocsin vezetni tanulni

Manuális váltóval szerelt autót vezetve minden egyes sebességváltásnál két tényezőt kell kezelned pluszban. Egyrészt a lábaddal nyomnod kell a kuplungot, másrészt a váltót a megfelelő fokozatba kell állítanod.

Ezt a mozdulatsort számtalanszor meg kell ismételned egy-egy vezetési óra alkalmával, így nem is csoda, ha hullafáradtan kászálódsz majd ki a kocsiból az alkalom végére. Pontosan ezt a macerát spórolhatod meg magadnak automataváltós autón tanulva. Neked csak a fék- és gázpedálra kell majd figyelned, az automatizmus pedig minden mást megold helyetted. Olyan érzés lesz, mintha szabadon repülnél. A vezetés hirtelen olyan csodálatos élménnyé válik, amire mindig is vágytál.

Ha a Lexus NX 300H luxusautón tanulsz vezetni, minden haverod irigyelni fog

Most komolyan, melyik haverod, barátod vagy ismerősöd tanult Lexuson autót vezetni? Ilyen kocsit nem látsz minden sarkon, úgyhogy biztos, hogy mindenki irigykedni fog rád. Persze ez csak a hab lesz a tortán. Merthogy a Lexus NX 300H volánja mögé ülve kezdődik csak a vezetés valódi élménye. Tökéletesen belesimulsz majd az ülésbe, stabil és kényelmes pozícióban ülve léphetsz a gázpedálra, az autó pedig kecsesen engedelmeskedik az óhajaidnak. A kanyarvételek élményszámba mennek majd, a manőverek végrehajtása pedig borzasztó egyszerű lesz. Menet közben szinte zajt is alig hallasz majd, az órák végén pedig széles mosollyal az arcodon szállhatsz ki a volán mögül. Nem beszélve arról, hogy villám léptekkel fejlődhet a technikád, és a kötelező órák végéhez érve lelkesen várod majd a forgalmi vizsga időpontját. Pontosan tudod majd, hogy már csak egy hajszál választ el a jogosítványod megszerzésétől.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!