Autómatuzsálemek vendégeskedtek Szegeden

Autók, 2019.08.04

A hétvégén rendezték meg a XII. Szegedi Veteránjármű Találkozót, melynek keretében igazi autóritkaságok vendégeskedtek a Tisza-parti városban.

XII. Szegedi Veteránjármű Találkozó
A XII. Szegedi Veteránjármű Találkozó egyik legnépszerűbb eseménye minden bizonnyal a vasárnap fél 10-től megrendezett  járműkiállítás volt, melynek keretében az érdeklődők olyan autómatuzsálemeket csodálhattak meg, amelyekre csak egy évben egyszer van lehetőség. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, kezdve a Volkswagen T3 lakóautótól a Karmann Ghian át a Ford T modell-ig. A figyelmes szemlélődő azt is megtudhatta, hogy a Joker névre keresztelt Vw Transporter T3 1984-ben gurult le a gyártósorról és akár aludni, mosogatni de még fűzni is lehet benne. Sőt, gyárilag egy Elektrolux hűtővel is felszerelték, így az üdítő hidegen tartása sem okoz neki gondot. A tulajdonos ha megfárad akkor pedig a felnyitható lakrészben le tud heveredni a viszonylag kényelmes fekhelyre. Ráadásul a szívó dízel motorral szerelt jármű vezetéséhez természetesen elegendő a "B" kategóriás jogosítvány.



Rengetegen állták körbe és fotózták ugyanakkor a zöld Vw Karmann Ghiát is, amelyet nagyszerű állapotba restaurált tulajdonosa. Talán kevesen tudják, de a furcsa nevű sport kupé szorosan kapcsolódik a Vw kultikus járművéhez, a Bogárhoz. Sőt az is elmondható, hogy tulajdonképpen a Volkswagen Scirocco elődjének nevezhető. A Ford T-Modell mellett egy hatalmas Cadillac Eldoradonál is sokan megálltak egy-egy fotó erejéig. Ugyanakkor Opel GT-t és és Ford Mustangot is láthatott az érdeklődő, amennyiben vette a fáradtságot és végignézte a széleskörű felhozatalt. Tekintse meg Ön is a Széchenyi téren készített galériánkat!

(Webrádió)

Címkék

XII. Szegedi Veteránjármű Találkozó Vw T3 Joker
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!