Kíváncsi, hogyan gyorsul a KIA Stinger GT?

Autók, 2019.12.08

A KIA négyajtós sportkupéja méltán népszerű az autórajongók körében, de vajon mennyire megy jól a 3,3 literes V6-os ikerturbóval?

KIA Stinger Megvallom őszintén a KIA az egyik kedvenc autómárkám, amely még abból az időből datálódik, amikor árultam a dél-koreai gépkocsikat, teherautókat. A KIA már akkor jó autókat gyártott, az évek múlásával pedig semmi sem változott, hiszen a minőség továbbra is a márka egyik védjegye. A dél-koreai gyártó gondolt egy nagyot és megalkotta, majd két évvel ezelőtt piacra dobta a Stingert, egy négyajtós sportkupét. Az autó formája nagyon eltalált, véleményem szerint az egyik legszebb a piacon, ráadásul a GT verzióhoz egy komoly motort, 3,3 literes T-GDI erőforrást is illesztettek, amely 366 lóerős névleges teljesítménnyel rendelkezik és még összkerékhajtással is elérhető.  

Az eladási mutatók elvileg nem túl fényesek, de ugye ez annak is köszönhető, hogy az autó nem éppen a legolcsóbb, bár vetélytársaihoz viszonyítva szerintem nem is drága. Ezt én sem tudtam, de a Stinger formatervét a Coca-Cola üvegje is inspirálta, minden esetre érdekes. A Stinger összességében tehát egy nagyon jó autó, valamilyen minimális ráncfelvarrást is kapott az idén. Valahogy így lehetett ezzel az Automann-TV csapata is, hiszen elvitték egy körre a legerősebb GT verziót a 3,3-as ikerturbós motorral, amely ráadásul egyedi kipufogórendszert is kapott a német Bastuck jóvoltából. Az átalakításnak köszönhetően a ménes olyan 380 lóerő körülire szaladt fel. Mennyire megy a Stinger GT, nézze meg Ön is a videót, amiből minden kiderül? Egyszer, ha időm engedi szeretnék górcső alá venni egy dízel változatot.

(Webrádió)

Címkék

KIA Stinger GT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!