Már elérhető az Opel Corsa GSi Németországban

Autók, 2018.08.13

Először a hazai piacon teszi elérhetővé a Corsa sportos változatát az Opel, amely az Insignia után a második a GSi változatok közül.

Opel Corsa GSi A szerencsés német vásárlóknak nem is kell túl mélyen a zsebükbe nyúlnia, hiszen a 148 lóerős Corsa GSi elvileg 19.960 eurós ártól indul. Az 1,4 literes és négy hengeres turbó motor 220 Nm nyomatékot termel a 148 lóerő mellé, amihez egy 6 sebességes manuális váltó csatlakozik, amely természetesen az első kerekeket hajtja. Az Opel Corsa GSi mindössze 8.9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, míg a végsebessége 207 km/h. A 80-120 km/h-ás rugalmassági tesztet 9,9 másodperc alatt teljesíti, ami nem rossz érték.  

Az nyilvánvaló, hogy az autó nem fog gyorsulási versenyeket nyerni, azonban a sportos, lendületes közlekedéshez bőven elegendő a kis 1,4-es turbómotor. Az autó fékjeit a méltán híres Nürburgring-en tesztelték, az Opel könnyű kezelhetőséget és rövid féktávokat ígér, amelyhez az opcionális 18"-os alufelnik partnerek leginkább a 215/40-es sport gumikkal.  

A kis méregzság ráadásul nem is falánk, hiszen vegyes használatban 6,4-6,1 literrel is beéri száz kilométeren, igaz nem üveghangon forgatva a mutatós kisautót.  


(Webrádió)

Címkék

Opel. Opel Corsa GSi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!