Motorsport Games - Kiss Norbert 15. túraautóban, nem jutottak tovább a magyar gokartosok

Autók, 2019.11.02

A kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyző Kiss Norbert a 15. helyen ért célba a túraautósok szombati versenyén a Róma melletti Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Gamesen, ahol a magyar gokartosok egy pozíció híján nem jutottak tovább a legjobb 16 közé.

A 34 éves Kiss a délelőtti időmérő edzésen a 11. rajtkockát szerezte meg, de két, utólag kiszabott büntetés miatt végül a kilencedik pozícióból vághatott neki a 25 percig és plusz egy körig tartó viadalnak.

A rajtnál többen is kissé beragadtak, köztük Kiss, aki az első körben jelentősen visszaesett, csak a 14. helyen folytathatta a versenyt. A későbbiekben a magyar pilóta nem tudott javítani, ebben a pozícióban intették le. A viadalt az orosz Klim Gavrilov nyerte Audival, mögötte a szlovák Matej Homola (Hyundai) végzett másodikként, a belga Gilles Magnus (Audi) pedig harmadikként.

Gokart szlalomban Németh Bálint és Kiss Dorka 1.6 másodperccel, és egyetlen helyezéssel csúszott le a folytatás lehetőségéről. Németh pénteken és szombaton is kiváló időket futott hibapont nélkül, Kiss Dorkának azonban szombat reggel vizes pályán kellett pótolnia az előző nap szintén eső miatt elmaradt futamát, az aszfalt pedig később sem száradt fel teljesen, így a fiatal gokartos nem tudott igazán jó időt futni. A magyar duó 17. lett ebben a szakágban, amelyben a legjobb 16 folytathatta tovább a küzdelmet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!