Motorsport Games - Tóth László negyedik a Formula-4-esek első versenyén

Autók, 2019.11.02

Tóth László a 10. helyről rajtolva a negyedik helyen ért célba a Formula-4 kategória szombati versenyén, az úgynevezett kvalifikációs futamon a Róma mellett elhelyezkedő Vallelunga versenypályán zajló Motorsport Gamesen.

A 19 éves magyar pilóta egészen kiváló teljesítményt nyújtva, remek előzéseket és hiba nélküli versenyzést bemutatva javított hat pozíciót a rajthelyén, ennek köszönhetően a kategória vasárnap sorra kerülő, hétvégi főversenyén a negyedik helyről startolhat el.

Tóth a két pénteki szabadedzésen egyformán harmadik volt, majd a szombat délelőtt rendezett időmérőn a 13. rajthelyet csípte el a többször is félbeszakított, majd az utolsó egy percre már újra nem indított kvalifikáción, amely nedves aszfalton kezdődött, és csak félig száraz burkolaton fejeződött be. A magyar versenyző aztán a különböző utólag kiszabott büntetések miatt a 10. kockát foglalhatta el a rajtrácson.

A 20 perces kvalifikációs futam rajtjánál Tóth azonnal javított egy pozíciót, sőt, az első kör végén már hatodikként száguldott, majd megelőzte brazil riválisát is, és feljött ötödiknek. A versenybíróság aztán a második kör közepén egy baleset miatt beküldte a pályára a biztonsági autót, amely két körrel később elengedte a mezőnyt.

Tóth az újraindítás után rövidesen még egyet előzött, feljött a negyedik pozícióba, ezt a helyet pedig néhol remek védekezéssel, néhol pedig a harmadikat meg-megtámadva magabiztosan meg is tartotta a leintésig.

"Az első néhány kör nagyon élvezetes volt az előzésekkel, később a lekörözött ellenfelek közül volt, aki nem a legjobb ütemben engedett el, de végül sikerült közel maradnom az élen haladó hármashoz" - értékelt az MTI-nek Tóth László a futam után. Hozzátette, a vasárnapi verseny nehezebbnek ígérkezik, mivel az első két sorból olyan pilóták rajtolnak majd, akik folyamatosan azonos köridőket tudnak teljesíteni. "Biztos vagyok benne, hogy egyikünk sem fog elkövetni semmi butaságot, és felesleges kockázatot sem fogunk vállalni, de ezzel együtt nagy csatára, kemény versenyzésre számítok" - nyilatkozta Tóth.

Az első Motorsport Games első F4-es versenyét a hazai közönség előtt szereplő Andrea Rosso nyerte, megelőzve az izraeli Ido Cohent, valamint a német Niklas Krüttent.

Az F4-esek hétvégi programja vasárnap 11.40 órától a 30 perces főversennyel zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!