Versenypályán tesztelte a három sportautót az AutoBildSportsCars

Autók, 2020.06.25

A BMW M2 CS, Porsche 718 Cayman GTS 4.0 és Mercedes-AMG A45 S trió közül vajon melyik a leggyorsabb versenypályán? Ezt a kérdést válaszolta meg az AutoBildSportsCars.

Porsche vs Mercedes vs BMW
A sportautókat egy hivatásos pilóta vezette és a Lausitzringen mérték össze tudásukat a német szaklap újságírói.  

Azt tudni kell, hogy a három autó teljesítménye nagyon hasonló és csak a Porsche az, amelyet szívó motorral szereltek, igaz ez az autó rendelkezik a legnagyobb lökettérfogattal is. A GTS 4.0 egy középmotoros, hátsókerék meghajtású sportautó, amelynek 4.0 literes szívó, soros 6 hengeres motorja 394 lóerőt teljesít 418 Nm nyomaték kíséretében. A manuális 6 sebességes váltóval felvértezett Porsche 4,4 másodperc körüli százas sprintre képes, 293 km/h-ás végsebesség mellett.

A BMW M2 CS 3.0 literes ikerturbós, szintén soros 6 hengeres erőforrása 444 lóerőt szabadít az aszfaltra. A bömös 4,1 másodperc körül gyorsul százas tempóra, míg végsebessége 280 km/h körül alakul.  

A Mercedes-AMG A45 S relatíve kis lökettérfogatú motorja mindössze 2.0 literes, ennek ellenére 415 lóerőt présel ki magából 500 Nm nyomaték kíséretében. Az összkerekes Mercedes 4 másodperc alatt abszolválja a száza sprintet, míg végsebessége 270 km/h.  

Az adatokból jól látható, hogy szoros verseny ígérkezik, de vajon melyik sportautó tudja a leggyorsabb kört produkálni a német versenypályán? Kérem tegyék meg tétjeiket.

(Webrádió)

Címkék

BMW M2 CS Porsche 718 Cayman GTS 4.0 Mercedes-AMG A45
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!