24 migránssal a raktérben okozott tömegszerencsétlenséget egy embercsempész Szeged közelében

Belföld, 2024.01.17

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az embercsempésszel, illetve két társával szemben, aki megpróbált elmenekülni a rendőri intézkedés elől, majd árokba borult az általa vezetett Ford furgonnal, melynek következtében 20 illegális határsértő megsérült.

Tömegszerencsétlenséget okozott A vádirat szerint a férfi társaival közösen kibérelt egy furgont Budapesten 2021. november 11-én, majd a járművel a magyar-szerb határ közelébe hajtott.  

A furgonba 24 illegális migránst zsúfolt be, majd elindultak a határhoz. Az embercsempészt társai személyautóval követték. A férfi már éppen besorolt az M5-ös autópálya felhajtó sávjába, amikor rendőrökre lett figyelmes, majd a kormányt félrerántva menekülésbe kezdett.  

Az embercsempész a rendőrök fény- és hangjelzéseire sem állt meg, inkább nagyobb sebességre kapcsolt, csakhogy az egyik kanyarban elveszítette uralmát a túlterhelt jármű felett, majd árokba borult.

A baleset következtében a 24 migráns közül ketten súlyos, míg 18-an könnyű sérüléseket szenvedtek.

A járási ügyészség a vádlottakat minősített embercsempészéssel, ezen felül a furgont vezető férfit tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával is vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!