A Bolyai János Matematikai Társulat közleménye

Belföld, 2018.06.17

(OS) - Autonóm járművek, digitális gyárak, sebészeti robotok és precíziós mezőgazdaság. A nemzeti kutatási programokban kiemelt, a közeljövőt formáló témák is szerepelnek a 20. Európai Matematika az Iparért Konferencia (20th European Conference on Mathematics for Industry) programjában, amelyet holnaptól Budapesten rendeznek meg.

A több mint háromszáz résztvevőt - egyetemi oktatókat, kutatókat és az innováció képviselőit -, az iparban alkalmazható matematikai technológiák és azok multidiszciplináris kutatása, fejlesztése köti össze. A konferencia programja felöleli az egészségtudományok, a kiberbiztonság, a pénzügyi rendszerek, a gyártástechnológia, valamint az energia- és a járműipar innovációs kihívásokhoz kötődő kérdéseit.

A konferencia fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, szervezői a Bolyai János Matematikai Társulat, az ELTE és az MTA SZTAKI, a konferenciasorozat gazdája a European Consortium for Mathematics in Industry.
A konferencia két magyar plenáris előadója Lovász László az MTA elnöke, és Stépán Gábor az MTA Műszaki Tudományok Osztályának elnöke.

A hazánkban először megrendezésre kerülő tudományos esemény nemcsak az tudomány és az ipar kapcsolatának hazai erősödését, de az innovációs szellem és a versenyképesség optimizmusra okot adó javulását is jelzi.

A holnapi megnyitó és aznap délelőtti előadások sajtónyilvánosak; a konferencia hivatalos nyelve angol.
A konferencia weboldala: http://ecmi.bolyai.hu


Kiadó: Bolyai János Matematikai Társulat

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!