A fenntarthatóság témája köré szervezett téli egyetemet a PTE szekszárdi kara

Belföld, 2021.12.18

Erdélyből, a Vajdaságból, a közép-kelet-európai térségből, Oroszországból és Kínából is bekapcsolódtak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szekszárdon működő kara által a fenntarthatóság témája köré szervezett online téli egyetemi programban.

A PTE az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési kar első ízben hirdette meg téli egyetemi programját a fenntarthatóságról.

A kar szerb, horvát, bolgár és román partneregyetemeinek aktív részvételével lezajlott csaknem egyhetes, szombaton záruló GreenWay School online előadásaiba mintegy hatvanan kapcsolódtak be.

A kommünikében Zádori Iván dékánhelyettest, a projekt vezetőjét idézve azt írták, hogy a résztvevők a fenntarthatóság gondolatkörének részletes elemzése mellett a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeiről is hallgattak előadásokat és vitatták meg az aktuális kérdéseket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával megvalósult angol nyelvű kurzust sikeresen elvégzők a Pécsi Tudományegyetem oklevelével zárhatták a hagyományteremtőnek szánt programot - jelezték a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!