A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye

Belföld, 2024.05.07

    Budapest, 2024. május 7., kedd (OS) - Határtalan design kiállítás a Kiscelli Múzeumban

Májusban különleges, jubileumi dizájn- és összművészeti rendezvénysorozattal jelentkeznek a szervezők a Kiscelli Múzeumban. A válogatásban 22 ország több, mint 200 alkotójának munkái lesznek láthatók, reprezentatív olasz, osztrák és szlovák fókusszal, de nem marad el a nemzetközi kortárs ékszer szekció sem, sőt, a projekt történetéhez kapcsolódó retrospektív anyagot is láthat a közönség.

2024-ben olasz, osztrák, szlovák dizájnerek és egyetemi hallgatók munkái kerülnek a középpontba.
A szelekcióban Achille Castiglioni ikonikus darabjai mellett többek között bemutatkoznak az Achille Castiglioni Foundation, az IED Milano Jewellery Department, jelentős muranói üvegtárgyakat kínáló márkák, valamint az Universität für angewandte Kunst Wien, az Universität Mozarteum Salzburg és a V©VU / AFAD The Academy of Fine Arts and Design, Bratislava hallgatóinak munkái.

A válogatásban meghatározó tervezők és márkák ikonikus darabjai is helyet kapnak. A legfiatalabb generációt pedig több mint tíz jelentős művészeti és dizájnegyetem hallgatóinak munkáin keresztül ismerhetik meg az érdeklődők.


Kiscelli Múzeum


Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!