A gyermeknevelési cikkek áfájának nullára csökkentését sürgeti a Jobbik

Belföld, 2022.06.24

A gyermekneveléshez szükséges termékek általános forgalmi adójának nullára csökkentését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Végh Noémi, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jelezte: a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítványban kezdeményezték ezt a lépést, ami azonnali és érdemi segítséget nyújtana a családoknak.

Az infláció az egekben, rekordgyenge a forint, a fizetések évek óta érdemben nem növekedtek, és soha nem volt olyan alacsony a születések száma az év első negyedében, mint most - jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve: ez a helyzet sokak számára megnehezíti vagy éppen ellehetetleníti a gyermekvállalást.

Végh Noémi azt hangoztatta: elfogadhatatlan, hogy miközben a gyes 28 ezer forintos összege "a pelenkán kívül semmi másra nem elég", az európai államok közül Magyarországon terheli a legmagasabb áfa a gyermekneveléshez szükséges termékeket.

Egy gazdasági válság kapujában, amikor rengeteg fiatal hagyja el hazánkat egy jobb élet reményében és a születések száma évek óta drasztikusan csökken, a magyar államnak kötelessége megtenni mindent, hogy pozitív jövőképet teremtsen, és még komolyabban segítse a családalapítás előtt állókat - tette hozzá a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!