A kínai államfő házastársa látogatást tett a Szent István-teremben

Belföld, 2024.05.09

Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök feleségének kíséretében látogatást tett csütörtökön a Budavári Palota Szent István-termében.

A kínai és a magyar államfők házastársainak Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mutatta be a Herendi Porcelán történetét és két kihelyezett műtárgyat, majd Tartó László porcelánfestő művész porcelánfestési technikákból tartott bemutatót.

Ezt követően Peng Li-jüan és Nagy Zsuzsanna Bács Balla Gyöngyi hímzőművész hímzésbemutatóján vehettek részt a Hagyományok Háza szervezésében, majd Fodor Gergely kormánybiztos vezetésével megtekintették a Szent István-termet.

A kulturális programot megelőzően Hszi Csin-pinget és feleségét katonai ceremóniával fogadták a budai Vár Oroszlános udvarában Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és házastársaik.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!