A közlekedésbiztonság erősítéséért fogott össze a NÚSZ Zrt., a Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Kft.

Belföld, 2023.08.02

Hosszútávú stratégiai együttműködést kötött egymással a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), a Hungaroring Sport Zrt. és leányvállalata a Tanpálya Kft. a közlekedésbiztonság erősítése, a magyarországi közlekedési kultúra színvonalának emelése érdekében - közölte a NÚSZ Zrt. szerdán az MTI-vel.

Kiemelték, hogy a hazai közlekedési morál javítása, a közlekedésben a tudatosság és az egymásra való odafigyelés erősítése olyan társadalmi ügy, amelynek megoldása nem tűr halasztást. Ezért is döntött az összefogás mellett a magyarországi útdíjfizetési rendszer működtetője, a mogyoródi Hungaroring versenypálya üzemeltetője és az ország első vezetéstechnikai centruma.

A megállapodásban a közös cél érdekében a három vállalat a jövőben összehangolja tevékenységét. Megosztják egymással gyakorlati és tudományos, szakmai tapasztalataikat, támogatják egymást a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó rendezvények, balesetmegelőzési programok, kampányok lebonyolításában. Ezen felül az általuk felhalmozott elméleti és gyakorlati tudásanyag átadása érdekében tervezik egy Magyarországon egyedülálló vezetéstechnikai "tréning csomag" létrehozását is - olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!