A Magyar Innovációs Szövetség közleménye

Belföld, 2018.06.07

    Budapest, 2018. június 7., csütörtök (OS) - A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a június 5-ei eredményhirdetésen versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, Dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnökének aktív közreműködésével

A legjobbnak ítélt pályázók 3 első, 4 második és 3 harmadik díjat, valamint 2 különdíjat vehettek át Dr. Pálinkás József, az NKFIH elnökétől, Szigeti Ádám, felkért helyettes államtitkártól, és Prof. Ormos Pál, a bírálóbizottság elnökhelyettesétől. A díjazottak az ösztöndíjak mellett okleveleket és iparművész által készített kisplasztikát is kaptak.

Első díjat nyert Matányi Marianna és Kákonyi Marcell (Ferences Gimnázium, Szentendre) "Cervelox 2.0 - Avagy: Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?", Novák Blanka (Egri Dobó István Gimnázium) "Lycium barbarum fiziológiai hatásainak vizsgálata" és Tassi Timián Áron (Miskolci Herman Ottó Gimnázium) "Okoslámpa" c. pályázata.

Az elsődíjas pályázók megkapták a lehetőséget a bíráló bizottságtól, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Unió 2018 szeptemberében Dublinban megrendezendő "30. Fiatal Tudósok Versenyén" amelyen 37 ország fiataljai versenyeznek az értékes (3500-7000 euró) díjakért.
A Stockholm International Youth Science Seminar-on hazánkat Novák Blanka képviseli.

További infó: Garay Tóth János, komm. ig., 30/900-4850,[email protected]

Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!