A Magyar Innovációs Szövetség közleménye

Belföld, 2018.09.28

    Budapest, 2018. szeptember 28., péntek (OS) - A 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny befejezéséről

A Magyar Innovációs Szövetség 27. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az M5 csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával.

A 2017. nov. 28-i határidőre 106 pályázatot küldtek be a középiskolás fiatalok, míg a március 31-i határidőre, a 69 második fordulóba jutott pályázatból 57 pályamunkát dolgoztak ki. A legnépszerűbb szakterületek, az informatika, a kémia-biokémia, ill. a műszaki jellegű témák voltak.

A bírálóbizottság 2018. április 26-án, testületileg választotta ki a 2018. év legtehetségesebb fiataljait, akik június 5-én és 6-án az Ericsson Kft székhelyén, az Infoparkban, szeptember 23-án pedig a Tudományok Fővárosa c. eseményen is bemutatásra kerültek. A legjobbak továbbá megtekinthetőek lesznek a Kutatók Éjszakáján is az Ericssonban.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére, egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 12 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

A hazai versenyen kiemelkedően szerepelt fiatalok számos nemzetközi rendezvényen értek el sikereket, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a tudományos versenyek olimpián az USA-ban, a Kínai Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen.

Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!