A Magyar Mérnöki Kamara közleménye

Belföld, 2018.07.31

    Budapest, 2018. július 31., kedd (OS) - Szakmai szervezetek nyilatkozata Köztársasági Elnök vízgazdálkodási törvény módosításával kapcsolatos alkotmányossági indítványának támogatásáról

Az Országgyűlés 2018. július 20-i ülésnapján elfogadta a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvénynek a vízkivételekkel összefüggő módosításáról szóló T/ 384. számú törvényjavaslatot. A Köztársasági Elnök - a Köztársasági Elnöki Hivatal 2018. július 30-án kelt sajtóközleménye szerint - a részére megküldött törvényt az Alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatára megküldte az Alkotmánybíróságnak.

A Köztársasági Elnök indítványának indokolásában is említett szakmai szervezetek, köztük a Magyar Mérnöki Kamara korábbi - az elfogadott törvénnyel lényegében azonos tartalmú T/18816. számú törvényjavaslattal kapcsolatos együttes nyilatkozatukban - már kifejtették, hogy az ívóvízkészlet védelmének szükségességét kiemelt közérdeknek tekintve továbbra is a kutak felülvizsgálatát célzó szakmai program kidolgozását és az ezen alapuló intézkedések végrehajtását tekintik megfelelő megoldásnak.

E szakmai szervezetek - szakmai álláspontjuknak megfelelően - támogatják a Köztársasági Elnök által az Alkotmánybíróságnak megküldött indítványt és bíznak abban, hogy lehetséges lesz az ivóvízbázis használatához és az ívóvízkészletek védelméhez kapcsolódó érdekek szakmailag megalapozott összeegyeztetése.


Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!